Gépi nyirokmasszázs

nyomásterápia azaz a kontrollált nyomású pneumatikus masszázs segít hatékonyan küzdeni a rendellenességek ellen, rendkivül eredményes az ödéma és perifériás keringési rendellenességek kezelése terén.

A gépi kompressziós eljárás lényege, hogy a páciens végtagjaira, illetve testére speciálisan kialakított, légkamrákból álló kezelő egységeket helyezünk fel. A végtagokon és a testen elhelyezett elemek szabályozottan vezérelt, egymás után felfúvódó légkamrái folyamatosan váltakozó hullámmasszázs effektust idéznek elő. Ez erőteljes élénkítő hatást gyakorol a nyirok- és vérkeringésre.


A nyomásterápia olyan mechanikus nyirokmasszázs terápiás módszer, melyet széles körben alkalmaznak fizikoterápiában, kozmetológiában, onkológián és angiológián, amikor a cél drenázs, a vénás és nyirok ödéma csökkentése. Aktiválja a vérkeringést (mind a vénásat, mind a nyirokkeringést), stimulálja a szöveti nedvek felszívódását, és elvezetését a szervezet szűrőinek irányába, segíti a mérgek távozását. Hasznos a visszerek megelőzésében az előzetes tünetek megjelenésekor. Támogatást nyújt operációt követő ödéma, cellulit és túlsúly kezelésekor, plasztikai célú zsírleszívás után. Javítja a gyenge perifériás keringést.

A nyomásterápia tökéletes kiegészítője minden alakformáló kezelésnek, főképp a rádiófrekvenciás zsírbontásnak amely a zsír kiürítésében játszhat nagy szerepet. Növeli a kezelések eredményességét és jó hatással van az egész szervezetre.


A nyomásterápia növeli:

A vér- és nyirokkeringés intenzitását

A vénás és nyirokrendszeri felszívódást a szervi szűrők felé

A bőr tápanyagellátását, s ezáltal rugalmasságát

A szövetek rugalmasságát (pl. szülés után)

Kozmetikai műtétek után az adott terület normális keringésének helyreállítását (pl. zsírleszívás után)

 

A nyomásterápia csökkenti:

 

A szövetközi folyadékot és a visszamaradt toxinokat (méreganyagokat)

A nyirokcsomók akadályoztatását

A visszereket és azok tünetekeit (nehéz, fájó, zsibbadó lábak)

A nyirok- és vénás ödémát, s az ezzel járó fájdalmat

A műtétet követő poszt-traumatikus ödémát

A cellulitot és a testsúlyt

A trombózis esélyét

A reumatikus panaszokat

 

A nyomásterápia alkalmazási területei

 

LÁBFEJ ÉS LÁBSZÁR: Serkenti a nyirok- és vérkeringést, megszünteti a lábfájást, lábduzzadást, vénás- és nyiroködémát. Megelőzi a visszerek, ödéma kialakulását, lazítja az izmokat, pihenteti és megújítja a lábfejet és a lábszárat.


COMB, FENÉK ÉS DERÉK: Serkenti az anyagcserét és a méreganyagok elvezetését, ezáltal csökkenti a cellulitot és a túlsúlyt, visszaadja a bőr rugalmasságát.


HAS: Serkenti az anyagcserét és a méreganyagok elvezetését, ezáltal csökkenti a cellulitot és a túlsúlyt, visszaadja a bőr rugalmasságát, valamint feszesíti a megereszkedett szöveteket (pl. drasztikus fogyás, terhesség után).


KAR: Serkenti a nyirok- és vérkeringést, a méreganyagok elvezetését. Csökkenti a cellulitot, feszesíti a megereszkedett szöveteket.


A nyomásterápiás kezelésnek nincs időkorlátja. Sőt, egyes nagyon súlyos ödémák esetében a kezelések órák hosszat is eltarthatnak. A kozmetikai eljárásokban azonban körülbelül 20-45 perces kezelések vannak, az időtartam természetesen a kezelés céljától függ. A gyakoriságot tekintve a kezelések általában heti 2-3 alkalommal javasoltak, vannak azonban olyan súlyos esetek, amikor napi kezelésekre van szükség.

Amennyiben túlsúly, zsírfelesleg, cellullit, stb. terápiában kiegészítő kezelésként szerepel alkalmazása, mindig az alakformáló kezelés után használjuk.

 

Ellenjavallatok

vese-, légzőszervi- , keringési- és szívelégtelenség

magas vérnyomás (kivéve ha gyógyszerrel kontrollált)

elégtelen keringési rendszer, trombózis veszélye

láz, fertőző, gyulladásos betegségek

jelentős, tekervényes visszértágulás

bőrfertőzések

nyirokér gyulladás

ízületi gyulladás

jelentős artériás nyomás-változás

szívinfarktus

daganatképződés