Tartós Szőrtelení­tés

IPL - VILLANÓFÉNYES technológia


A villanófényes technológia (fotoepiláció) a nemkívánatos szőrszálak növekedésének fényenergia segítségével történő gátlását jelenti.

Új generációt képviselnek a Pulzáló Fénnyel működő készülékek, melyek szélesebb fényspektrumot bocsátanak ki, mint a lézerek. Szőrtelenítő hatásuk jó, miközben az elvégzett kezelések a lézerekéhez képest kedvezőbb, annak akár a töredéke is lehet.

Végleges vagy tartós
 elnevezés ugyanazokat az eljárásokat takarja. Széleskörű klinikai tapasztalatok bizonyítják a kezelések eredményességét, sokan mégis etikátlannak vélik a végleges szó használatát. Minden esetre elmondható, hogy a hatás Évekig tart

A kezelés során a bőr - felhám mátrix és szőr egyéni jellemzőihez precízen meghatározott energiaszint alkalmazása biztosítja a hatékonyságot, biztonságot. Adott spektrumú villanások, gondosan egyéni igényre paraméterezett sorozata, a bőr túlfűtése nélkül juttat optimális hőenergiát a szőrtüszőbe. Ezzel szelektíven célozzuk a melanint - fényelnyelési tulajdonságaitól nagymértékben függ a kezelés eredményessége - a szőrben. A tüszőt ezzel egy kritikus hőfokra juttatjuk, így a növekedési szakaszban talált szőr tüszői elhalnak, ezek a szőrszálak 1-2 héten belül kihullnak.

Már az első kezelés után jelentősen lassul a visszanövés, és fokozatosan gyengül a kezelési ciklus alatt egyre kevesebb számban visszanövő szálak szerkezete is. Az eredmény számos egyéni szokás és tényező miatt széles skálán mozog, mint ahogy, testfelületenként is változhat. Utóbbi fő oka, hogy a testterületenként a szőrzetből 10-85% közötti tartományban mozoghat a hatékonyan támadható - növekedő (anagen) fázisban lévő – tüszők száma, míg az adott kezeléskor éppen visszafejlődőben (catagen) és a pihenőben (telogen) lévők egyáltalán nem reagálnak.