IPL villanófényes kezelés

IPL - VILLANÓFÉNYES technológia

A villanófényes technológia (fotoepiláció) számos bőrprobléma kezelésére alkalmas. Használatos a nemkívánatos szőrszálak növekedésének fényenergia segítségével történő gátlására, a hajszálér tágulatok, seprűvéna és rosacea eltüntetésére vagy az aknés bőrre jellemző túlzott faggyútermelődés megakadályozására.

Az új technológiát használó, Pulzáló Fénnyel működő készülékek, sokkal szélesebb fényspektrumot bocsátanak ki, mint a lézerek. A már említett problémák kezelése során hatásfokuk jelentős, míg a kezelés ára a lézer kezelésekéhez képest kedvezőbb, annak akár a töredéke is lehet.

Akne kezelés 

Az aknés bőr jellegzetes problémája a túlzott faggyútermelődés, aminek következtében a faggyúcsatornák eltömődnek, baktérium szaporodik fel bennük és begyulladnak. A villanófényes kezelés ezt a túlzott faggyútermelődést gátolja azáltal, hogy a faggyútermelésért felelős faggyúmirigyeket zsugorítja. A kezelés hatására visszafejlődnek illetve ki sem alakulnak a jól ismert, gyulladt, fájdalmas, sokszor kitisztíthatatlan, un. steril gyulladások. Leegyszerűsítve a villanófénnyel végzett kezelés hasonló hatással van az aknés bőrre, mint a különböző A-vitaminos gyógyszeres kezelések, amit bőrgyógyász szakemberek alkalmaznak súlyos aknés esetekben. Önmagában a villanófényes kúra (5-10 kezelés) nem nyújt végleges eredményt, szükség van életmódbeli változtatásokra (táplálkozás, otthoni ápolás megtanulása).

Tartós szörtelenítés

Szörtelenítő kezeléseknél a végleges vagy tartós elnevezés ugyanazokat az eljárásokat takarja. Széleskörű klinikai tapasztalatok bizonyítják a kezelések eredményességét, sokan mégis etikátlannak vélik a végleges szó használatát. Minden esetre elmondható, hogy a hatás Évekig tart! A kezelés során a bőr - felhám mátrix és szőr egyéni jellemzőihez precízen meghatározott energiaszint alkalmazása biztosítja a hatékonyságot, biztonságot. Adott spektrumú villanások, gondosan egyéni igényre paraméterezett sorozata, a bőr túlfűtése nélkül juttat optimális hőenergiát a szőrtüszőbe. Ezzel szelektíven célozzuk a melanint - fényelnyelési tulajdonságaitól nagymértékben függ a kezelés eredményessége - a szőrben. A tüszőt ezzel egy kritikus hőfokra juttatjuk, így a növekedési szakaszban talált szőr tüszői elhalnak, ezek a szőrszálak 1-2 héten belül kihullnak.

Már az első kezelés után jelentősen lassul a visszanövés, és fokozatosan gyengül a kezelési ciklus alatt egyre kevesebb számban visszanövő szálak szerkezete is. Az eredmény számos egyéni szokás és tényező miatt széles skálán mozog, mint ahogy, testfelületenként is változhat. Utóbbi fő oka, hogy a testterületenként a szőrzetből 10-85% közötti tartományban mozoghat a hatékonyan támadható - növekedő (anagen) fázisban lévő – tüszők száma, míg az adott kezeléskor éppen visszafejlődőben (catagen) és a pihenőben (telogen) lévők egyáltalán nem reagálnak.

Hajszálér tágulatok, seprűvéna és rosacea eltüntetése

Az arcon lévő kisebb értágulatok, rozáceák, vörösödések, eltüntethetők. A kezelés nagy energiájú fény-impulzus kibocsátásával történik. Az IPL (Intense Pulsed Light) kezelésnél egy villanólámpa fényének széles spektrumát használjuk a szükséges hőenergia szelektív bevitelére. A páciens védőszemüveget visel és arcára hűtőzselé kerülhet a terápia alatt, valamint a gép termoelektromos hűtőrendszere is biztosítja a fájdalom-mentes eljárást, a vendég komfort érzetét. Egy kezelés időtartama 5-10 perc, melynek végén a hűtőzselét kell csupán letörölni a kezelt felületről és napi tevékenységéhez, azonnal visszatérhet a vendég. Maradandó nyom, mellékhatás nem marad utána. A teljes kúra körülbelül 5-6 kezelésből áll, melynek végén egy homogén, egyenletes, esztétikailag szebb, "fiatalosabb" bőrfelszínt kapunk, ami már az első kezelés után szembetűnő. Fontos tudni, hogy napbarnított vagy szoláriumozott bőr esetén nem alkalmazható az eljárás.